Specialisttandläkare i ortodonti

Updated: 8 months ago
Deadline: The position may have been removed or expired!

Institutionen för odontologi finns vid KI Campus Flemingsberg och utbildar tandläkare och tandhygienister. Vi bedriver dessutom forskning, specialistutbildning och patientvård av specialisttandläkare. Karolinska Institutet har tillsammans med övriga Skandinavien varit världsledande inom odontologin under flera decennier.


Avdelning
Ortodontikliniken är en av specialistklinikerna vid institutionen för Odontologi. Personalen på kliniken består av specialisttandläkare, ortodontiassistenter,  tandtekniker och tandsköterskor. Kliniken är en undervisningsklinik för Karolinska Institutets grundutbildningar inom tandvård. Kliniken ansvarar för specialistutbildning till tandläkare från olika nationer inom och utom EU. Programmet är 3-årigt och går på engelska och omfattar till 70 % klinik. För närvarande är sju tandläkare under utbildning. Handledarna för programmet bedriver även patientvård i kliniken.

Arbetsuppgifter
Som ortodontist kommer du att undervisa inom grundutbildningen för tandläkare, utföra klinisk-, teoretisk handledning samt ha egen patientverksamhet. Du kan även komma att vara kliniskt verksam på den käkortopediska enheten där barn med medfödda ansiktsmissbildningar behandlaas. Du kommer även att få möjlighet till egen forskning.

Kvalifikationer
Krav:

  • Legitimerad tandläkare
  • Ortodontist gärna med yrkeserfarenhet

Meriterande:

  • Forskarhandledning av tandläkarstudenter
  • Pedagogisk utbildning
  • Erfarenhet av undervisning i ämnesområdet ortodonti på både grundutbildningsnivå och avancerad utbildningsnivå för tandläkare.
  • Disputerad inom ämnesområdet ortodonti

Vi söker dig som har mycket god pedagogisk förmåga, har lätt för att ta egna initiativ samt kan arbeta i multidisciplinära team. Du ska kunna ge undervisning på engelska och känna dig bekväm i en mångkulturell miljö. Vi värdesätter att du är strukturerad, självständig och har känsla för service då klinikens mål är att sätta patientern och studenten i centrum. 


Ansökningsförfarande
Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Mynetwork.

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.


View or Apply

Similar Positions