Forskningsassistent inom spädbarnsforskning / tvillingsforskning

Updated: 2 months ago

Institutionen för kvinnors och barns hälsa bedriver forskning på såväl kliniska som grundvetenskapliga problemställningar inom områdena kvinnors och barns hälsa. Institutionen är indelad i tio avdelningar, alla med olika vetenskaplig profil och med flera forskargrupper. Vi bedriver även omfattande utbildning, bland annat på läkarprogrammet, på barnmorskeprogrammet, inom specialistutbildningar för barnsjuksköterskor och läkare, samt forskarutbildning inom institutionens alla forskningsområden.


Om avdelningen och projektet
Vid Karolinska Institutet Center of Neurodevelopmental Disorders, Institutionen för kvinnors och barns hälsa, bedrivs forskning och utbildning kring neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, till exempel ADHD och autismspektrumtillstånd. I forskningsprojektet BabyTwins (http://ki.se/kind/babytwins) undersöks hur arv och miljö bidrar i utvecklingen av hjärnan, beteenden och kognition, genom att studera tvillingar vid 5 månaders ålder. Vi är en mindre forskningsgrupp av doktorander och forskningsassistenter som utför en rad olika undersökningar och experiment tillsammans med tvillingar och deras anhöriga. Varje besök tar ca en hel arbetsdag.

Arbetsuppgifter
Vi söker nu en eller två forskningsassistenter för att i BabyTwins genomföra undersökning av tvillingarna med förälder 1-3 heldagar i veckan. I arbetsuppgifterna innebär bland annat att utföra EEG, eye tracking och utvecklingsbedömningar. Arbete med rekrytering av deltagare till studien och övrigt administrativt arbete kan tillkomma.

Kvalifikationer
Sökanden måste vara strukturerad och effektiv, samt kommunicera tydligt i tal och skrift. Då arbetet till stor del innebär kontakt med deltagare så är det också viktigt att du är bra med människor och barn. Du måste tala svenska flytande och tala bra engelska. Erfarenhet av små barn är en stor fördel. Personlig lämplighet är av stor vikt, och vikt läggs därför även på intervjun i urvalsprocessen.

Meriterande i övrigt:
Vi ser gärna att du har pågående eller avslutade studier på högskolenivå; en genomgången testutbildning inom ramen för psykologprogrammet eller liknande är också meriterande. Det är även bra om du har erfarenhet av spädbarn sedan tidigare, men detta är inte ett krav. Kunskaper inom data eller metoderna som används (EEG och eye tracking) är också meriterande, men inget krav.

Ansökningsförfarande
Ansökan ska göras via rekryteringssystemet MyNetwork.

Intresserade får gärna kontakta projektledare docent Terje Falck-Ytter terje.falck-ytter@ki.se för mer information.

Tjänsten är en visstidsanställning om 6 månader med möjlighet till förlängning.


View or Apply

Similar Positions