Ekonomichef (förlängd ansökningstid)

Updated: 6 months ago
Deadline: The position may have been removed or expired!

Avdelning
Komparativ Medicin ansvarar för Karolinska Institutets verksamhet som rör forskning med djurförsök. Hos oss arbetar veterinärer, djurtekniker, biomedicinska analytiker, lärare och teknisk- administrativ personal. Vår verksamhet är förlagd till Campus Solna. I dagsläget är vi drygt 100 personer som arbetar inom KM, men verksamheten är under expansion och utveckling.

Arbetsuppgifter
Vi söker nu en ekonomichef med huvudansvar för verksamhetens budget- och resultatuppföljning samt redovisnings- och bokslutsprocesser. Du gör ekonomiska sammanställningar och analyser på egen hand och tillsammans med vår verksamhetschef och övriga enhetschefer. Du är huvudansvarig för dessa delar i vår årsredovisning och har personalansvar för övriga ekonomer.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en ekonomisk utbildning på högskolenivå och långvarig erfarenhet av kvalificerat och självständigt arbete som ekonom. Du är bra på att analysera ekonomiska sammanhang och har förmåga att presentera komplexa frågor på ett pedagogiskt sätt. Du har mycket goda kunskaper i engelska (flera enhetschefer talar inte svenska), både i tal och skrift samt mycket goda kunskaper i Excel.

Som person är du noggrann och tar ansvar för dina arbetsuppgifter. Du planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt samt visar gott omdöme vid agerande och beslut. Du är kommunikativ till din läggning och förstår vikten av att skapa goda relationer med dina medarbetare och de chefer du stöttar i ditt arbete. Har du tidigare arbetat i Agresso och har statlig erfarenhet är det meriterande.

Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.

Ansökningsförfarande
Ansökan ska göras via rekryteringssystemet MyNetwork.

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.


View or Apply

Similar Positions