Manager Back Office Facilitaire Services (1,0 fte)

Updated: 6 months ago
Deadline: The position may have been removed or expired!

Manager Back Office Facilitaire Services (1,0 fte)

Functie

Als manager Back office binnen het Facilitair Service Centrum ben je integraal verantwoordelijk voor de facilitaire afdelingen Security, Logistiek, Contract- en leverancier management en het Projectenbureau. Je stuurt de vier afdelingshoofden direct aan en bent verantwoordelijk voor 64 fte en een budget van 8,4 miljoen euro. Je maakt deel uit van het MT van het Facilitair Service Centrum en werkt nauw samen met de manager Front office en de facilitaire demand managers van de faculteiten en de universitaire diensten. Je bent medeverantwoordelijk voor de facilitaire beleidsvoering en de implementatie daarvan.


Profiel

Als manager Back office heb je een heldere en moderne visie op het facilitaire vakgebied en ervaring met strategische beleidsvoering op dit werkveld. Uiteraard heb je affiniteit met de primaire taken binnen de universiteit (onderwijs, onderzoek, valorisatie) en heb je ruime ervaring in het opereren in een facilitaire organisatie in een complexe en grote organisatie als de universiteit. Je hebt ruime leiderschaps- en managementervaring in het facilitaire werkveld en hebt het vermogen te stimuleren, te initiëren, te delegeren en te enthousiasmeren. Je bent een veranderaar, een samenwerker, een communicator en een verbinder. Je hebt ervaring in het werken in een organisatie met een ‘Front office/Back office’-model.  
Verder voldoe je aan de volgende profiel:

  • academisch werk- en denkniveau en een afgeronde facilitaire opleiding;

  • zeer goede communicatieve eigenschappen;

  • proactief opererend en doortastende persoonlijkheid die kan relativeren en organisatiesensitief is;

  • ervaring in het voorbereiden en opstellen van beleidsplannen, begrotingen, het verzorgen van de personele en financiële verslaglegging en het bewaken van budgetten;

  • sociale vaardigheden; weet collega’s en medewerkers te overtuigen van bijvoorbeeld het belang van een succesvol gastvrijheid beleid en heeft humor.

  • leiderschap: heeft de persoonlijkheid om samenwerking met collega’s en medewerkers te ontwikkelen;

  • gedrevenheid: heeft de energie en de motivatie om tot prestaties en resultaten te komen;

  • is analytisch, initiërend, besluitvaardig en betrouwbaar;

  • heeft de mentaliteit van (op z’n tijd) mouwen opstropen en met beide benen op de grond staan.


Aanbod We bieden je een uitdagende en relatief zelfstandige functie bij een interessante dienst. Het betreft een aanstelling (1,0 fte) voor één jaar (met een proeftijd van twee maanden) die bij gebleken geschiktheid wordt omgezet in een aanstelling voor onbepaalde tijd. Het salaris is afhankelijk van kennis en ervaring en bedraagt minimaal € 4.749,- en maximaal € 5.780,- (schaal 13 cao Nederlandse Universiteiten) bruto per maand bij een fulltime dienstverband. Je ontvangt daarnaast 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%. Verder heeft de Universiteit Utrecht een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden , waaronder keuze voor een goede balans tussen werk en privé (o.a. goede verlofregeling), ontwikkelingsmogelijkheden en een uitstekende pensioenregeling. Kijk voor meer informatie: werken bij de Universiteit Utrecht.
Over de organisatie

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht  werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Sustainability.
De Universitaire Bestuursdienst (UBD) kent acht directies die verantwoordelijk zijn voor de beleidsondersteuning van het college van bestuur. Daarnaast worden vanuit deze directies servicetaken uitgevoerd ten behoeve van de bedrijfsvoering voor de universiteit als geheel.
Het Facilitair Service Centrum (FSC) is een onderdeel van de Universitaire Bestuursdienst binnen de Universiteit Utrecht. Het FSC levert aan de Universiteit Utrecht - te weten de universitaire faculteiten en diensten, alsook de individuele medewerkers en studenten - een breed scala aan producten en ondersteunende diensten. De gezamenlijke afdelingen van het FSC bestrijken vrijwel het gehele gebied van facilitaire dienstverlening. Deze activiteiten worden door ca. 500 in- en externe medewerkers uitgevoerd.
De missie van het FSC luidt: 
"Het leveren van professionele, herkenbare en servicegerichte facilitaire en duurzame dienstverlening, waarbij de behoefte van de klant centraal staat. De dienstverlening is flexibel, toegankelijk en op maat, van goede kwaliteit, en wordt door deskundige en betrokken medewerkers uitgevoerd. Hierdoor levert het FSC een essentiële bijdrage aan de primaire processen van de Universiteit Utrecht, namelijk onderwijs, onderzoek en patiëntenzorg."
De ambitie van het FSC is een Front office te ontwikkelen, die fungeert als integrale facilitaire organisatie (opgedeeld in vier regio’s), die dicht bij haar gebruikers staat, in nauw contact met hen werkt aan een optimale facilitaire dienstverlening, uitgevoerd door gastvrije, servicegericht en behulpzame in- en externe facilitaire medewerkers. Het is tevens de ambitie om voor de soft services één integrale Back office te ontwikkelen, die fungeert als deskundige interne steunpilaar, waar professionele medewerkers met kennis van zaken werken, in nauw contact staan met leveranciers en daarmee inhoud geven aan de regierol en focussen op professionele en laagdrempelige ondersteuning van de Front office. In de Back office vinden activiteiten plaats die ondersteunend zijn aan de Front office; zij houdt zich bezig met het scheppen van voorwaarden waardoor de Front office optimaal kan functioneren. Een nauwe samenwerking tussen zowel de Back office onderdelen als ook de samenwerking met de Front office is hierbij cruciaal.


Aanvullende informatie

Nadere inlichtingen over de inhoud van de functie kun je inwinnen bij de heer E. Verzendaal, directeur FSC, telefoon 030 253 1031.
De eerste ronde selectiegesprekken zal plaatsvinden op maandag 10 april 2017.
Een assessment / praktijkcasus of -presentatie maken mogelijk deel uit van de selectieprocedure.
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Solliciteren

Om te solliciteren kun je gebruik maken van onderstaande sollicitatieknop.


Reageren uiterlijk 02/04/2017
View or Apply

Similar Positions