Fondsenwerver Utrecht Universiteitsfonds (0,8- 1,0 fte)

Updated: 4 months ago
Deadline: The position may have been removed or expired!

Fondsenwerver Utrecht Universiteitsfonds (0,8- 1,0 fte)

Functie

Voor het Alumni Office en het Utrecht Universiteitsfonds is de Universiteit Utrecht op zoek naar een fondsenwerver. Het Alumni Office en het Utrecht Universiteitsfonds is een geïntegreerd bureau van 12 medewerkers (ca. 10 fte) met stevige ambities op het gebied van relatiebeheer met alumni en fondsenwerving die aansluiten bij de doelstellingen van de universiteit.


Als fondsenwerver hou je je bezig met de uitvoering van het fondsenwervingsbeleid van de Universiteit Utrecht onder alumni en overige relaties. Je werkt nauw samen met de andere medewerkers van het bureau dat is verdeeld in een team Alumnirelaties en een team Fondsenwerving. Je rapporteert aan de manager fondsenwerving. Binnen fondsenwerving ligt je focus op fonds op naam werving en werving onder (vermogens)fondsen en ben je betrokken bij de overige wervingsactiviteiten. 

 

Je voornaamste werkzaamheden zijn: 

 • het identificeren en het benaderen van fondsen en organisaties die vanuit hun specifieke doelstelling of aandachtsgebied aansluiting bieden voor fondsenwerving ten behoeve van de universiteit;
 • het onderhouden van de relatie met fondsen en organisaties die al een bijdrage leveren aan de fondsenwervingsdoelstellingen van het Utrecht Universiteitsfonds;
 • het coördineren van selectieprocedures ten behoeve van subsidieaanvragen en fondsenwervingsproposities, alsmede de verantwoording en afhandeling van toegezegde subsidies;
 • het beheren van de fondsen op naam die, veelal door particuliere donateurs, zijn ingesteld onder de paraplu van het Utrecht Universiteitsfonds: zorgen dat fonds-specifieke afspraken worden nageleefd en dat de selectieprocedure voor fondsbestedingen goed verloopt;
 • het zorgen dat donateurs op de hoogte worden gehouden;
 • het ondersteunen bij de werving van nieuwe fondsen op naam en grotere giften, onder meer door het organiseren van bijeenkomsten met potentiële fonds op naam instellers, subsidievertrekkers en donateurs om hun betrokkenheid bij de universiteit te vergroten;
 • het zorgen dat de bovengenoemde fondsenwervingsactiviteiten binnen en buiten de universiteit goed over het voetlicht worden gebracht, onder andere door het leveren van input voor web, sociale media en gedrukte media (jaarverslag, alumnimagazine Illuster, brochures);
 • het ondersteunen van de manager fondsenwerving bij het relatiebeheer ten behoeve van grote giften, nalatenschappen en geefkringen.

 


Profiel

Je hebt een afgeronde relevante opleiding op hbo / wo niveau en minimaal vier jaar relevante werkervaring, bij voorkeur in een complexe werkomgeving. Ervaring met alumnirelaties en/of relatiebeheer in het hoger onderwijs strekt tot de aanbeveling. Daarnaast ben je communicatief sterk, initiatiefrijk en gedreven. Je bent een resultaatgerichte teamspeler met gevoel voor community-building. Ook ben je creatief en flexibel en heb je oog voor nieuwe ontwikkelingen op het gebied van fondsenwerving. Verder heb je een goed gevoel voor verhoudingen en relaties en zet dat talent in om particulieren en organisaties te betrekken bij de universiteit.


Daarnaast beschik je over:

 • een overtuigend track record op het gebied van fondsenwerving;
 • kennis van (internationale) ontwikkelingen op het terrein van alumnibeleid en fondsenwerving;
 • uitstekend relatiebeheerder en aantoonbare netwerkvaardigheid;
 • affiniteit met de academische wereld;
 • uitstekende taalbeheersing en rapportagevaardigheden in het Nederlands en Engels;
 • ervaring met databasebeheer, kennis van Raiser’s Edge is een pre.

Aanbod

Wij bieden een uitdagende fulltime aanstelling voor de duur van een jaar met uitzicht op verlenging, afhankelijk van functioneren en budget. De functie wordt ingeschaald op basis van opleiding en ervaring en bedraagt minimaal € 2.709 en maximaal € 3.722 bruto per jaar bij een fulltime aanstelling (schaal 9 cao Nederlandse Universiteiten, profiel: Projectleider 2, indeling in aanloopschaal 8 is ook mogelijk). Je ontvangt daarnaast 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%. Verder heeft de Universiteit Utrecht een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden , waaronder keuze voor een goede balans tussen werk en privé (o.a. goede verlofregeling), ontwikkelingsmogelijkheden en een uitstekende pensioenregeling. Kijk voor meer informatie: werken bij de Universiteit Utrecht.


Over de organisatie Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Sustainability.
Het Alumni Office en het Utrecht Universiteitsfonds organiseren activiteiten voor afgestudeerden van de Universiteit Utrecht en ondersteunt de alumniprogramma's van faculteiten en opleidingen. Organisatorisch is het Alumni Office onderdeel van de directie Communicatie en Marketing (C&M), een van de zes directies van de Universitaire Bestuurdienst. De directie C&M geeft in nauwe afstemming met het college van bestuur, faculteiten en diensten het communicatie- en marketingbeleid van de Universiteit Utrecht vorm.
Het Alumni Office heeft als doel om bij te dragen aan de groei en bloei van de Universiteit Utrecht op het gebied van onderwijs, onderzoek en het universitaire leefklimaat. Het is ontstaan uit de duurzame samenwerking tussen de universiteit en de stichting Utrechts Universiteitsfonds. Het fonds is door alumni opgericht in 1886 en is daarmee het oudste universiteitsfonds van Nederland.
Het Alumni Office werkt aan een ambitieuze toekomststrategie op het gebied van alumnibeleid en fondsenwerving. Dit beleid is gericht op een betrokken alumnigemeenschap die een actieve bijdrage levert aan een toekomstbestendige universiteit en op de versterking van de (internationale) reputatie van de universiteit, de aansluiting van studenten op de arbeidsmarkt en het creëren van een (internationale) aantrekkelijke, competitieve gemeenschap voor excellente studenten en wetenschappers. Het bureau vormt daarmee een platform voor circa 165.000 geregistreerde alumni en heeft 12.000 vrienden, vrijwilligers en donateurs die gelieerd zijn aan het Utrechts Universiteitsfonds.
Door fondsenwerving, fondsbeheer en subsidieverstrekking levert het fonds een belangrijke impuls aan de kwaliteit en diversiteit van het Utrechtse onderwijs- en onderzoekklimaat. De gezamenlijke bijdragen van vrienden, donateurs en fondsen maken mogelijk dat het fonds jaarlijks circa 1 miljoen euro aan universitaire doelen ter beschikking kan stellen: subsidies voor studentenorganisaties, beurzen en prijzen voor studenten en onderzoekers en financiering van een divers palet aan onderwerpen op het gebied onderwijs, onderzoek en (behoud van) academisch erfgoed.
Aanvullende informatie

Neem voor meer informatie over de functie contact op met drs. Robbert Jan Feunekes: r.j.feunekes@uu.nl.


Solliciteren

Stuur je sollicitatie via onderstaande knop t.a.v. drs. Robbert Jan Feunekes.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.
Reageren uiterlijk 07/06/2017
View or Apply

Similar Positions